Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΚΥΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Όσο πόνο και ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει σε όλους μας η ασύλληπτη τραγωδία που βιώνει η Αττική, άλλο τόσο κουράγιο και ενθάρρυνση θαρρείς πως αναβλύζει χάρη στα κύματα αλληλεγγύης που στέλνει ολόκληρη η χώρα προς το μέρος της.

Κανένας δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος. Κανένας δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Από χθες το πρωί όταν έγινε γνωστό το μέγεθος της τραγωδίας σύλλογοι και φορείς απ όλη την χώρα έχουν μπει στην διαδικασία συλλογής και αποστολής ειδών πρώτης ανάγκης.

Εξίσου μεγάλη κινητοποίηση παρατηρείται στα νοσοκομεία της χώρας από απλούς πολίτες που θέλουν να προσφέρουν με το αίμα τους το δώρο της ζωής στους επιζώντες εγκαυματίες και πολυτραυματίες της Ραφήνας.

Σ' αυτό το μήκος κύματος κινούνται δήμοι, σύλλογοι και φορείς της Χαλκιδικής που συντονίζονται για να προσφέρουν τα μείζονα τόσο στους πυρόπληκτους όσο και τους εγκαυματίες. Το Halkidikinews έχει κάνει μια λεπτομερή καταγραφή των δράσεων και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται σ' ολόκληρη την Χαλκιδική.

Όσοι τυχόν δεν έχετε ενημερωθεί ακόμη για αυτές τις ενέργειες μια τηλεφωνική επικοινωνία με τους κατά τόπους δήμους ή ένα σεργιάνι στο διαδίκτυο μπορεί να σας δώσει μια πλήρη εικόνα για το πως μπορείτε να συμβάλετε και εσείς σ' αυτή την προσπάθεια στήριξης και συμπαράστασης των πληγέντων κατοίκων και τραυματιών της Ραφήνας.

Ίσως ποτέ άλλοτε η αναμονή σε μια τέτοια ουρά δεν είχε και δεν θα έχει μεγαλύτερη αξία και σημασία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όσα κακά έχει αυτή η φυλή άλλα τόσα καλά έχει και μεταξύ αυτών είναι και η αλληλεγγύη. Φτάνει όμως με την κοροϊδία.
Δεν γίνεται οι ήρωες πυροσβέστες και πιλότοι πυροσβεστικών να πληρώνονται με το 1/3 το χρημάτων που εισπραττει για παράδειγμα ο Καρανίκας. Ντροπή ρε αδέρφια.
Φτάνει πιά. Πως θα σηκώσουμε αυτή τη χώρα από τον πάτο με αυτές τις αδικίες;

Unknown είπε...

Πισο από της φωτιές κρύβονται εφοπλιστές ξ

Ανώνυμος είπε...

Να πως ξεχάστηκε η άλλη μεγάλη τραγωδία αυτής της κυβέρνησης με το σκοπιανό ζήτημα!