Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣH ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ!!! #SKOURIES


Σύμφωνα με τα όσα διαβάσαμε στο olahalkidiki η νυν δημοτική αρχή στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου 10 δημότες της και κατοίκους της Αρναίας με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού!!!

Τι έκαναν αυτοί οι δημότες; Συμμετείχαν στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015 στον συμβολικό αποκλεισμό του δημοτικού καταστήματος της Αρναίας από μεταλλωρύχους και άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής εναντίον της απόφασης του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη με την οποία ανεστάλη συνολικά η λειτουργία των μεταλλείων Κασσάνδρας για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Η διαμαρτυρία ήταν απολύτως ειρηνική χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως σοβαρό παρατράγουδο, όπως θυμόμαστε όλοι μας. Παρ' όλα αυτά, όπως φαίνεται και στο σχετικό δικόγραφο που αποκάλυψε το olahalkidiki ο αντιδήμαρχος Αρναίας κ. Μπάμπης Λαζαρίδης έκανε μήνυση σε 10 άτομα επειδή με την φυσική παρουσία τους προκάλεσαν διακοπή της ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας, όπως αναφέρεται σχετικά.

Η δικάσιμος έχει οριστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου 2018. Νομίζουμε ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες της νυν δημοτικής αρχής, περί επαναφοράς της κοινωνικής ειρήνης σε τέτοιες περιπτώσεις θα φανεί κατά πόσο ήταν αληθινές. Έστω και μετά από 4 χρόνια.

Είναι εκτός λογικής και κοινωνικής ευαισθησίας να μηνύσεις δημότες σου επειδή διαμαρτύρονται για το ιερό δικαίωμα τους στην εργασία, χωρίς να δημιουργούν συνθήκες μπάχαλου, όταν ως δημοτική αρχή μέχρι και χημικές τουαλέτες είχε τοποθετήσει για τους Γερμανούς ακτιβιστές - κατασκηνωτές που κόντεψαν να κάψουν τις Σκουριές το 2015 με τις ρίψεις δεκάδων μολότοφ που έκαναν σε πορεία τους, μέσα στο δάσος.

Χωρίς εκείνοι να ζητήσουν ποτέ συγνώμη και χωρίς ποτέ η δημοτική αρχή να τους μηνύσει για την αντικοινωνική - αντιπεριβαλλοντική δράση τους.

Νομίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι στη νυν δημοτική αρχή για να καταλάβουν, το πόσο υπέρμετρα άστοχη είναι αυτή η μήνυση και κατ΄επέκταση η δίκη. 



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι τιμή να μας διώκουν οι antigold. Θα τους αντιμετωπίσουμε στο ναό της δικαιοσύνης.