Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ANTIGOLD: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ ΤΟΥ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Πανοραμική όψη της Ολυμπιάδας

Εδώ και πολύ καιρό έχει γίνει σαφές ότι το "παρατηρητήριο..." και τα φερέφωνα του επιχειρούν να διακόψουν την κανονικότητα που ζουν οι κάτοικοι της Ολυμπιάδας με τα αλλεπάλληλα ψέματα και τις τοξικές επινοήσεις του.

Στην αρχή ήταν ο Μαυρόλακκας με "τα πορτοκαλιά, τα μαύρα και τα άσπρα νερά" που... είδαν, μετά ήταν οι λάσπες που... μύρισαν έξω από το μεταλλείο της Ολυμπιάδας και τώρα τα σπίτια που δήθεν αδειάζουν από  γνωστούς και φίλους τους λόγω της ρύπανσης....

Το ευτύχημα είναι ότι η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση ή επαφή με το παράλληλο σύμπαν που βρίσκονται και διαψεύδει κάθε τους κατασκεύασμα.

Μια απλή έρευνα στην κτηματομεσιτική αγορά αποκάλυψε για πολλοστή φορά πόσο οικτρά ψευδολογούν, αφού στην Ολυμπιάδα υπάρχουν εξοχικές κατοικίες που πωλούνται με 2.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

Μια τιμή ανα τετραγωνικό μέτρο που δεν συμβαδίζει ούτε κατά διάνοια με την φαντασιακή περιβαλλοντική κρίση που πουλάνε ως φούμαρο για μεταξωτή κορδέλα σε ανυποψίαστους και αφελείς, ούτε βέβαια με την οικονομική κρίση στην εγχώρια αγορά ακινήτων, που σοβεί εδώ και μια δεκαετία και αν κάτι κινείται οφείλεται σε κεφάλαια που προέρχονται από το εξωτερικό και σ' αυτά προφανώς απευθύνονται όσοι αναγκάζονται να πουλήσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Στιχομυθία με το "παρατηρητήριο..." στο twitter
και το παράλληλο σύμπαν του...
  
Μια τιμή που δείχνει όμως ξεκάθαρα ότι η εξορυκτική δραστηριότητα δεν επηρεάζει κανέναν δείκτη της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ολυμπιάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Το ζήτημα για εμάς παραμένει ή ανεξήγητη νωθρότητα και ανοχή που επιδεικνύουν σ' αυτές τις δυσφημιστικές επιθέσεις η δημοτική αρχή και η αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής.

Είναι αδιανόητο οι επαγγελματίες του τουρισμού να χτίζουν σοβαρές συνεργασίες με το εξωτερικό για την διαρκή προσέλκυση τουριστών και να επιτρέπεται σε κάποια ανεύθυνα πρόσωπα να τις απειλούν ή να τις γκρεμίζουν με τέτοιο τρόπο.   

Το πιο αδιανόητο όλων όμως είναι η στάση των επίσημων φορέων της Χαλκιδικής σ' αυτά τα φαινόμενα, που μόνο κάκό κάνουν σ' αυτό τον υπέροχο τόπο.





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά βλέπω την επίσημη πολιτεία να συμμετέχει στην συκοφάντηση της γης του Αριστοτέλη μέσω υπαλλήλων της ΕΡΤ , τους οποίους τελικά τους πληρώνουμε για να μας καταστρέψουν;
Δεν υπάρχει πια τίποτα όρθιο σ' αυτή την χώρα;Δήμος, περιφέρεια, βουλευτές Χαλκιδικής για να σταματήσουν αυτό το κακό;
Εμ θα πληρώνουμε ακριβά την προπαγάνδα tv των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , εμ θα ανεχόμαστε και το κακό που μας κάνουν;
ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ.ΕΛΕΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σε τόσο ακριβή 2.000 ευρώ/τμ δεν βρίσκεις σπίτι για πούλημα ούτε στις ακριβές συνοικίες Θεσσαλονίκης κ Αθήνας.
Το ψέμα τους είναι εξοργιστικό, γιατί στην Ολυμπιάδα δεν βρίσκεις σπίτι πια για ενοίκιο. Πολλοί εργαζόμενοι πάνε να νοικιάσουν στο Σταυρό για αυτόν το λόγο.

Η Ολυμπιάδα ξαναζωντάνεψε πληθυσμιακά και τουριστικά από τότε που άρχισε ο καθαρισμός της λίμνης τελμάτων το 2012. Γύρισε κόσμός πίσω. Γέμισαν παιδιά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.
Όλα τα άλλα που λένε οι παραμυθάδες οι αντιγκολντ είναι φρικτά παραμύυθια.

Ανώνυμος είπε...

Ο τρόπος αυτός που εφαρμόζουν οι antigold θυμίζει άλλες περίπτωσεις, για παράδειγμα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου αποδείχτηκε πως αυτοί που δυσφήμιζαν περιοχές, ήταν πίσω από γραφεία εξαγοράς ακινήτων σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την καανονική εμπορική.
Πολύ φοβάμαι ότι κάτι αντίστοιχο θα δούμε και εδώ με πρωταγωνιστές πρώην antigold "αγωνιστές".