Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

67 ΔΗΜΟΙ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: "Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ"


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Η κάθοδος της Βόρειας Ελλάδας στο Σύνταγμα για το συλλαλητήριο την Κυριακή είναι προ των πυλών, προκειμένου όλοι οι Έλληνες να ενώσουν τη φωνή τους και να φωνάξουν η «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ MIA KAI EINAI ΕΛΛΗΝΙΚΗ».

Τεράστια είναι η κινητοποίηση όχι μόνο συλλογικών φορέων, αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δήμων και τοπικών Μητροπόλεων που πρωτοστατούν, ώστε ο κόσμος μαζικά να διαδηλώσει στην Αθήνα.

Στην Βόρεια Ελλάδα, σε σχέση με τα περσινά συλλαλητήρια, δυναμική είναι η κινητοποίηση όχι μόνο συλλογικών φορέων, αλλά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία, δήμων και τοπικών Μητροπόλεων που πρωτοστατούν ώστε ο κόσμος μαζικά να διαδηλώσει στην Αθήνα.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με τον πρόεδρό της -δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης- Λάζαρο Κυρίζογλου, δρομολογεί για το πρωί της Κυριακής έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει πανελλαδική αντίδραση αιρετών της Τ.Α. και αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που υπάρχει σκέψη να κατατεθεί ως αίτημα δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. 

Να σημειωθεί πως 67 συνολικά δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και μόνο 5 δηλώνουν υπέρ ή κρατούν ουδέτερη στάση.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων και στη συνέχεια η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της επιτροπής του Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία, σήμερα 16-01-2019, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης συνάντηση Ιεραρχών της Β.Ελλάδος τους οποίους εκπροσώπησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κκ. Γεώργιος, του Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας κ.Αποστόλου Τζιτζικώστα, Δημάρχων της Δ.Μακεδονίας ( Δεσκάτης, Σερβίων, Φλώρινας, Καστοριάς, Νεστορίου, Άργους Ορεστικού και Πρεσπών), Κ. Μακεδονίας (Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Λαγκαδά, Χαλκηδόνας, Π.Μελά, Θέρμης, Νεάπολης-Συκεών, Βέροιας, Νάουσας, Παιονίας, Σερρών, Πέλλας, Αριδαίας, Σκύδρας, Βόλβης, Έδεσσας, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ωραιοκάστρου, Ευόσμου-Κορδελιού), Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης (Παγγαίου, Παρανεστίου, Δοξάτου), του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, του Προέδρου του πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ», προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ενόψει της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή των Ελλήνων για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ:

1. Να εκφραστεί η έντονη αντίθεση στην εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών.
2. Να υποστηριχθεί με κάθε τρόπο το συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 (ημέρα Κυριακή και ώρα 14.00 στην Αθήνα, Πλ. Συντάγματος), ώστε να συμμετέχουν μαζικά οι πολίτες.
3. Να κληθούν όλα τα κόμματα και όλοι οι βουλευτές να καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
4. Να απαιτηθεί από την κυβέρνηση η διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να εκφραστεί ο κυρίαρχος ελληνικός λαός.
5. Να γίνει παράσταση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
6. Να κλιμακωθεί περαιτέρω ο αγώνας».

Πηγή ανάρτησης: ergoliptesxalkidikis

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Εκκωφαντική για πολλοστή φορά η σιωπή της δημοτικής αρχής του Αριστοτέλη από τις αντιδράσεις και τα  δρώμενα που αφορούν την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή να μάθουμε από τα στελέχη της νυν δημοτικής αρχής τους λόγους που τους υπαγόρευσαν αυτή την παγερή στάση και αδιαφορία απέναντι στο ζήτημα που καίει όλη την Ελλάδα. 

Για άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα την εξόρυξη χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική  θυμόμαστε από την δημοτική αρχή ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, κρέμασμα πανό, ναυλώσεις λεωφορείων για συμμετοχή σε πορείες και συλλαλητήρια και πολλά άλλα. 

Τώρα απλά είναι Σάββατο 19 Ιανουαρίου και αύριο Κυριακή 20 Ιανουαρίου... Τίποτα περισσότερο.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ο Δήμος μας έχει μια διοίκηση που εκφράζει την συντριπτική μειοψηφία της τοπικής κοινωνίας.
Και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί έχουν καταπιεί την γλώσσα τους. Τι περιμένουν ότι μέχρι τον Μάιο το θέμα της Μακεδονίας μας θα ξεχαστεί; Ούτε για πλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Τι να βγούνε και να πούνε πολίτες;
Θα τους σιχτιρίσει το σύμπαν για την μειοδοτική στάση τους.
Χαζοί δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Μα να φοβούνται την Ιγγλέζη; Είναι ποτέ δυνατόν;;;

Ανώνυμος είπε...

Και ο πιο χαζός έχει καταλάβει πλέον τον αντιπατριωτικό ρόλο που παίζουν συριζαίοι, ανελίτες και αντιγκολντ.
Να μην ξαναπιάσουν ποτέ στο στόμα του την πατρίδα του Αριστοτέλη.Δεν έχουν καμία σχέση με την πατρίδα.Να το παραδεχτούν και να μας κάνουν την χάρη να μην μας ξαναενοχλήσουν.Δεν χρειάζετε οι λογαριασμοί τους στις τράπεζες έχουν τιγκάρει.Να μας αφήσουν στην ησυχία μας και στον αγώνα που θα δώσουμε απο εδώ και στο εξής για να σώσουμε την Μακεδονία μας.