Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

ANTIGOLD ΘΕΟΜΠΑΙΞΙΑ ΔΙΧΩΣ ΟΡΙΑ


Γίνεται σε μια ταπεινή εικόνα που εμφανίζει την Παναγία να προστατεύει με την χάρη της τους εργαζόμενους σε μεταλλείο, κάποιοι να... βλέπουν μέσα σ' αυτή την εικόνα την Θεομήτωρ να κρατάει ταυτόχρονα δυναμίτη μαζί μ' ένα μπουκάλι κυάνιο;;;

Γίνεται οι ίδιοι άνθρωποι μέσα σε χρονική απόσταση μιας εβδομάδας να αντιμετωπίζουν με τον δέοντα σεβασμό μια εξίσου ταπεινή εικόνα του Ιησού Χριστού, που βρήκαν μέσα σε σπίτι στην Στρατονίκη, χωρίς να του "προσάπτουν" όσα πρόσαψαν λίγες μέρες νωρίτερα στην Παναγία;

Τελικά, γίνεται... 

Όταν όμως τα επιχειρήματα στερεύουν και την θέση τους παίρνουν ως εργαλεία σπέκουλας και προπαγάνδας οι εξυπνακισμοί, οι χλευασμοί, οι χυδαιότητες και η ασέβεια το πιο πιθανό είναι όλα αυτά να σου επιστραφούν ως μπούμερανγκ. Αργά ή γρήγορα.

Αυτό έπαθαν κάποιοι antigold, που δεν έχουν μάθει να σέβονται ούτε τα θρησκευτικά - λατρευτικά σύμβολα των ανθρώπων αυτού του τόπου. Τα πάντα γι' αυτούς είναι εργαλεία και θυσιάζονται πολύ εύκολα στον βωμό των συμφερόντων τους και πάνω απ΄όλα της επικοινωνιακής στρατηγικής που έχουν επιλέξει.

Δεν μπορεί όμως για παράδειγμα, από την μια να επικαλείσαι την προστασία της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Αγίου Όρους από την δήθεν βλαπτική μεταλλευτική - εξορυκτική δραστηριότητα και από την άλλη να προσβάλλεις με τέτοιο χυδαίο τρόπο την σεπτή Έφορο του Αγίου Όρους. Ακόμη και όταν σε κυριεύει η εμπάθεια που νιώθεις για τα μεταλλεία, την μεταλλευτική και τους ανθρώπους της δεν γίνεται να τα ισοπεδώνεις όλα.

Κάποια πράγματα οφείλουμε όλοι μας να τα ξεχωρίζουμε και να τα σεβόμαστε. Είναι πάνω από συμφέροντα και στρατηγικές. Είναι Ιερά. 

Σε τελική ανάλυση, το να μην πιστεύεις εσύ είναι δικαίωμα σου. Το να προσβάλλεις όμως την Πίστη του άλλου δεν απορρέει από κανένα γραπτό ή άγραφο δικαίωμα. Απαιτούνται όρια, αλλιώς δεν απέχουμε και πολύ από τα να γίνουμε ζούγκλα.








3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ασεβείς και άθεοι θα σέβεστε!

Ανώνυμος είπε...

Ο θεός μπορεί να αγάπει τον κλέφτη σίγουρα όμως δεν αγαπάει τον θεομπαίχτη.
Λίγη τσίπα δεν έχουν;

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που απέμειναν στο antigold κομμάτι της Χαλκιδικής είναι υποχείρια των διεθνιστών αφεντάδων τους.
Εννοείται πως για τον μωάμεθ δεν θα έλεγαν ποτέ όσα ειπαν για την παναγιά μας.
Δεν έχουν τσίπα 4:00μμ.Έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα.Κονομάνε όχι αστεία.