Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ: ΡΩΤΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ "ΝΙΚΗ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ! (ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ FAKE ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ???)


3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝOΒΟΥΛΙΟ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΑΝΑΦOΡΕΣ ΤΩΝ ANTIGOLD

31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τι είδους επερώτηση πιστεύετε ότι κατέθεσαν στην βουλή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη;

Δεν θέλει και πολύ σκέψη… Φυσικά για την επένδυση χαλκού χρυσού στην ΒΑ Χαλκιδική, στην οποία ερώτηση προσέδωσαν και ένα «ευρωπαϊκό αέρα», μετά τη… νίκη που μόνο αυτοί και οι antigold φίλοι τους κατάλαβαν μετά την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος στις 20 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.

Για την ακρίβεια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστή  Χατζηδάκη «αν θα συνεργαστεί άμεσα με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα η προκαταρκτική έρευνα για την μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική, όπως αποφασίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Επιτροπή Αναφορών του;»

Το μεγάλο αστείο στην όλη υπόθεση είναι πως τόσο οι βουλευτές, όσο και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να προδικάσουν(;;;), να εκμαιεύσουν(;;;), μια τέτοια απόφαση από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς πολύ απλά δεν υπάρχει τέτοια απόφαση!!!

Πρόκειται προφανώς για έναν ευσεβή πόθο, καθώς πέρα από τις επιδιωκόμενες επικοινωνιακές εντυπώσεις, οι antigold επιζητούν απεγνωσμένα την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος στο ζήτημα της επένδυσης χαλκού χρυσού, αφού δεν τους ικανοποιούν οι αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Αποφάσεις τις οποίες σέβονται απόλυτα, όπως φάνηκε από την όλη διαδικασία οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος και τις οποίες επικαλέστηκαν ως σημεία αναφοράς στις δικές τους τοποθετήσεις.

Γενικότερα, στις αναφορές τους οι εκπρόσωποι των antigold επανέλαβαν την γνωστή ρητορική του «παρατηρητήριου μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που 3 φορές μέχρι σήμερα, παρόμοιες αναφορές τους δεν έγιναν αποδεκτές, λόγω απουσίας επαρκών στοιχείων.

Σε τελική ανάλυση, όπως αποδεικνύεται και από το βίντεο της συνεδρίασης  δεν υπήρξε κάποια «απόφαση» της Επιτροπής, αλλά μόνο προφορικές διαβεβαιώσεις από την προεδρεύουσα κα. Ζντάντκα, κατά τη σύνοψη της ακροαματικής διαδικασίας, πως θα διερευνηθεί εκ νέου η αναφορά τους, καθώς αναμένει η επιτροπή νέα έγγραφα από εκείνους, ως αποδεικτικά στοιχεία των αιτιάσεων που ανέπτυξαν.

Τώρα, τι είδους αποδείξεις θα προσκομίσουν, όταν έχουν ήδη επιχειρήσει να ξεγελάσουν τα μέλη της επιτροπής με τις γνωστές φωτογραφίες, από το συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που έγινε στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου 2018 και από την θεομηνία της 10ης Φεβρουαρίου 2010 που κατέβασε όλο το βουνό στην κυριολεξία  μέσα στην θάλασσα του Στρατωνίου, ως… τεκμήρια «περιβαλλοντικής επιβάρυνσης» της περιοχής και «παλλαϊκής αντίδρασης» της τοπικής κοινωνίας, μόνο εκείνοι το γνωρίζουν.

Αυτό όμως συνολικά, όπως αντιλαμβάνεται και ο πλέον άσχετος με τέτοια ζητήματα, έχει τεράστια απόσταση από την δήθεν απόφαση της Επιτροπής Αναφορών και επικαλούνται παραδόξως και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην επερώτηση τους.

Αναρωτιόμαστε πάντως, αν την ώρα που η ερώτηση τους θα συζητηθεί στην βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιήσουν και τις fake φωτογραφίες που παρουσίασαν οι antigold στο ευρωκοινοβούλιο προκαλώντας για πολλοστή φορά αίσθηση και ερωτηματικά για το μέχρι που είναι ικανοί να φτάσουν, από την στιγμή που η αλήθεια και η πραγματικότητα δεν είναι με το μέρος τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολλά τα λεφτά για να κάνουν πίσω οι antigold.
Οι ζαίοι τους έχουν υποχρέωση.

Ανώνυμος είπε...

Πέρα από λεφτά και υποχρεώσεις των πολιτικών φίλων τους φέρονται ανήθικα.
Το οτι είναι τάχα μου τρελοί τους προσφέρει το άλλοθι για να μην έχουν ποινικές επιπτώσεις.