Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: ΓΕΜΑΤΟ "ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ" ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΠΠΟΚΑΜΠΩΝ


Μετά από αρκετή αναμονή και εκτός νέων μετεωρολογικών απροόπτων, το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι είναι εδώ για να αρχίσουν και επίσημα οι κάθε είδους περιηγήσεις (με ασφάλεια πάντα), σε ακτές και βουνά της εξίσου εκπληκτικής ελληνικής υπαίθρου.

Ωστόσο, σε μια γωνιά της  "Αll Star" Χαλκιδικής η μαγεία της φύσης και ειδικότερα του βυθού αποζημιώνει όσους την επιλέγουν χειμώνα καλοκαίρι για να γεμίσουν ενέργεια και να αντλήσουν γαλήνη και ηρεμία.

Αναφερόμαστε στο πασίγνωστο Στρατώνι, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πόλος έλξης εκατοντάδων επιστημόνων, φίλων των καταδύσεων αλλά και απλών επισκεπτών που καταφθάνουν για να θαυμάσουν από κοντά την πανέμορφη όσο και σπάνια αποικία ιππόκαμπων που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την ακτή.

Τεράστια είναι η συμβολή προς αυτή την κατεύθυνση της επιστημονικής ομάδας του "Ενάλιου Ινστιτούτου Ιππόκαμπου", η οποία στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αποτυπώνει όλα τα εκπληκτικά που συμβαίνουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με τα ξεχωριστά αλογάκια της και όχι μόνο, αφού η περιοχή είναι φημισμένη και για τα αλιεύματα της.

Μάλιστα όπως μας ενημερώνουν ένα από τα τρία ξενοδοχεία που εγκατέστησαν οι άνθρωποι του Ινστιτούτου στον βυθό της θάλασσας του Στρατωνίου "έχει μαζέψει πολλούς επισκέπτες".

Επειδή τα πολλά λόγια είναι περιττά, μπείτε στον σύνδεσμο που ακολουθεί (Hippocampus Marine Institute) και βουτήξτε στις μοναδικής ομορφιάς αποκαλύψεις του Ενάλιου Ινστιτούτου Ιππόκαμπου. 

Αν αυτό που δείτε δεν σας αρκεί, μπείτε στο αυτοκίνητο ή ενημερωθείτε για την συγκοινωνία με ανταποκρίσεις από λεωφορεία του ΚΤΕΛ για να επισκεφτείτε το Στρατώνι και να δείτε με τα μάτια σας τις εικόνες που καταγράφονται καθημερινά.

Βεβαίως, μπροστά σας ανοίγεται ο κόλπος της Ιερισσού και ολόκληρο το κομμάτι της Προαθωνικής περιοχής, που φημίζεται για τα υπέροχα θρησκευτικά μνημεία και τοπία της αλλά και για την υψηλού επιπέδου γαστρονομία της με προϊόντα της ευρύτερης περιοχής.