Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΩΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Δήμος Αριστοτέλη είναι πολύ ξεχωριστός. Αυτό είναι γνωστό πλέον και πανθομολογούμενο για όσους τον έχουν επισκεφτεί και έχουν βιώσει την ζεστασιά των ανθρώπων του, αλλά και το μεγαλείο των φυσικών και ιστορικών πλευρών του.

Είναι η γενέτειρα του εμβληματικού Σταγειρίτη  φιλοσόφου με το παγκόσμιο βεληνεκές, με ότι συνεπάγεται αυτό σε ιστορικό και πνευματικό επίπεδο και ότι αυτό επιπλέον θα μπορούσε να σηματοδοτήσει, έτσι ώστε αυτός ο τόπος να αποτελέσει κάποια στιγμή την μόνιμη έδρα Αριστοτελικών σπουδών, μελετών και εργασιών για σπουδαστές από όλο τον κόσμο.

Αυτός ο Δήμος είναι βέβαια και το κατώφλι του Αγίου Όρους, του λίκνου της Ορθοδοξίας και του Μοναχισμού με την "Υπερχιλιετή Καμπάνα της Ιστορίας" του να δονεί αδιάκοπα σε βυζαντινούς σκοπούς και ψαλμωδίες.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το "Περιβόλι της Παναγίας" μας από το 1988 συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Είναι τόσα πολλά και ακόμη περισσότερα αναφορικά με τον Δήμο Αριστοτέλη, που όποια κουβέντα γίνεται σε επίσημο και ανεπίσημο επίπεδο για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτου του τόπου και τις ασύγκριτες ομορφιές των 16 οικισμών του, έχει έδαφος τόσο πλούσιο, όσο πλούσιοι είναι και οι ορυκτοί πόροι στο υπέδαφος του.

Το βίντεο που έφεραν στην δημοσιότητα οι "Εργολήπτες Χαλκιδικής" είναι εξαιρετικό, αλλά και πάλι ίσως να μην φτάνει για να αποδώσει τα όσα υπέροχα μπορείς να δεις και να ζήσεις επισκεπτόμενος ένα δήμο που είναι βουτηγμένος στην ομορφιά από τα καταπράσινα βουνά μέχρι και τις καταγάλανες θάλασσες του.

Όσοι δεν έχετε έρθει, αξίζει με το παραπάνω να έρθετε. Θα βρείτε σίγουρα αυτούς που από τότε που ήρθαν δεν μπορούν να ξεκολλήσουν και τον επισκέπτονται ξανά και ξανά και ξανά...