Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ): "Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΕΛΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης σε δημόσια τοποθέτηση του μέσω του blog «Εργολήπτες Χαλκιδικής» επισήμανε εκ νέου την τεράστια περιβαλλοντική σημασία που έχει το έργο αποκατάστασης της λίμνης τελμάτων με αδρανή μεταλλευτικά υπολείμματα από την εποχή που τα Μεταλλεία Κασσάνδρας άνηκαν στον Μποδοσάκη.

Το έργο αποκατάστασης άρχισε το 2012 από την Ελληνικός Χρυσός και δυστυχώς σταμάτησε το 2018 έπειτα από ξαφνική παρέμβαση της Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, η οποία σύμφωνα με τον κ. Πετράκη  χαρακτήρισε το αδρανές τέλμα «επικίνδυνο».

Όλα αυτά όπως τόνισε στην ανοιχτή επιστολή του ο κοινοτάρχης της Ολυμπιάδας γίνονται σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, αφού «μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί τουλάχιστον 3 εκ. τόνοι τέλματος από παλιές χρήσεις, το όλο εγχείρημα έχει στοιχίσει εκατομμύρια ευρώ ,ενώ για να γίνει αυτό δημιουργήθηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας» και συνεχίζει:

«παρά την σειρά τεκμηρίων και μελετών που προσκομίσθηκαν από την Ελλ. Χρυσός για τον αποχαρακτηρισμό ως επικίνδυνο υλικό, δεν έχει αλλάξει κάτι, η υπόθεση έχει κολλήσει και όλα αυτά είς βάρος της τοπικής κοινωνίας, η οποία είναι αυτή που ωφελείται από την αποκατάσταση της λίμνης τελμάτων.»

Ο κ. Πετράκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον βουλευτή Χαλκιδικής με τη ΝΔ Γιώργο Βαγιωνά, που φέρνει το μείζον  αυτό ζήτημα της ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης της λίμνης τελμάτων με επερώτηση στην βουλή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τέλος, ο κοινοτάρχης Ολυμπιάδας στην ανοικτή επιστολή του ζητησε από το ΥΠΕΝ να δώσει το πράσινο φως για την επανέναρξη των εργασιών στην λίμνη τελμάτων.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτές ήταν οι "παρεμβάσεις" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην διακυβέρνηση τους για να ανεβάσουν το επίπεδο ζωής των κατοίκων της βα χαλκιδικής.
Να σταματήσουν ότι καλό έκανε η εταιρεία προς την κοινωνία.
Να τα θυμόμαστε αυτά.

Unknown είπε...

Ακριβώς! Μια ζωή λόγω μικροπολιτικών συμφερόντων βάζουμε φρένο σε καθε τι, ακόμα και αν αφορά έργα κοινής ωφέλειας. Ήρθε η ώρα να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος και να συνεχιστεί το έργο.