Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων σε υποδομές που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών, έχει θέσει σε εφαρμογή ο Δήμος Αριστοτέλη, με ασφαλτοστρώσεις εσωτερικών οδικών δικτύων κοινοτήτων του Δήμου, ανακατασκευή τμημάτων και βελτίωση οδικών αξόνων που συνδέουν κοινότητες μεταξύ τους,  διαμόρφωση υποδομών για την ασφαλέστερη μετακίνηση των πεζών και την πρόσβαση σε δυσπρόσιτα σημεία, αλλά και παρεμβάσεις που υποβοηθούν την απορροή των όμβριων υδάτων.

Με γοργό ρυθμό εξελίσσεται το έργο αποκατάστασης του οδικού άξονα Ολυμπιάδας – Βαρβάρας, δίνοντας λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους των δύο κοινοτήτων. Ολοκληρώνεται το έργο ασφαλτόστρωσης σημαντικού τμήματος το οδικού άξονα που συνδέει τον Στανό με την Αρναία.

Βελτιώνεται ουσιαστικά το εσωτερικό οδικό δίκτυο κοινοτήτων όπως η Αρναία, η Μεγάλη Παναγία, το Στρατώνι και τα Νέα Ρόδα, ενώ παρεμβάσεις βελτίωσης προσβάσεων σε σημεία της κοινότητας πραγματοποιούνται στο Γομάτι.

Παράλληλα εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος, σφράγιση οπών και ρηγματώσεων οδών, προς αποφυγή ζημιών λόγω υγρασίας κ παγετού στην Ιερισσό, στην Ουρανούπολη, στο Παλαιοχώρι, στο Νεοχώρι και στον Στανό.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε σχετικά:

«Εν μέσω κρίσεων, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες και την οικονομική δυσπραγία, δεν παραβλέπουμε ούτε στιγμή τα μικρά έργα, που για την καθημερινότητα εκείνων που καλούνται να υπηρετήσουν, είναι και μεγάλα και αναγκαία. 

Βάζουμε στο επίκεντρο τις υποδομές της καθημερινότητας. Σχεδιάζουμε δράσεις για όλες τις κοινότητες, ξεκινώντας φυσικά από εκείνες που είχαν σχεδόν εγκαταλειφθεί τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό άλλωστε, είναι και το νόημα της δέσμευσης για έναν Δήμο με 16 πρωτεύουσες. Όλες οι κοινότητες βρίσκονται ξανά και ισότιμα στον χάρτη του δημοτικού ενδιαφέροντος. 

Και στην πορεία της θητείας αυτής της διοίκησης, όλες οι κοινότητες θα δουν προβλήματα μακροχρόνια να αντιμετωπίζονται ριζικά.»


Από το Γραφείο Τύπου