Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΒΟΥΛΗ: ΜΕ 180 ΨΗΦΟΥΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ – "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ"

Με 180 ψήφους από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η νέα επενδυτική συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στην βουλή. Την επενδυτική συμφωνία καταψήφισαν με 119 ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η “Ελληνική Λύση” και το “Μέρα 25”.

Είχε προηγηθεί ονομαστική ψηφοφορία την οποία είχαν ζητήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου και το ΚΚΕ, επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Με την επικύρωση της νέας επενδυτικής συμφωνίας από το Ελληνικό Κοινοβούλιο κυριολεκτικά ξημέρωσε μια καινούρια μέρα, τόσο για την ΒΑ Χαλκιδική, όσο και για την Ελλάδα.

Αφενός γιατί σημαίνεται η έναρξη μιας νέας περιόδου για την μεταλλευτική δραστηριότητας, κατά την οποία θα τεθούν επί… έργου όλες εκείνες οι κατασκευαστικές βάσεις που δεν μπήκαν τα προηγούμενα χρόνια για να την καταστήσουν βιώσιμη και αειφόρα για πολλές δεκαετίες.

 Αφετέρου γιατί εκπέμπεται ένα πολύ δυνατό σήμα προς την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, για μια Ελλάδα που γίνεται ξανά ένας ελκυστικός προορισμός για εκείνους που θέλουν να τοποθετήσουν τα κεφάλαια τους σε σοβαρά επενδυτικά εγχειρήματα με την ελληνική πολιτεία σύμμαχο και αρωγό έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, που θα κρατήσουν τους νέους στην πατρίδα μας.

Η νέα επενδυτική συμφωνία θα τεθεί σε διοικητική ισχύ μόλις δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.