Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΜΑΡΜΑΡΟ ΘΑΣΟΥ: ΤΑ ΣΟΥΒΕΝΙΡ ΠΟΥ "ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ" ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Σ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια παρέα από τη Θεσσαλονίκη, που απασχολείται σε οικογενειακή επιχείρηση επεξεργασίας μαρμάρου στην Άσσηρο, δημιουργεί ελληνικά σουβενίρ, σουβέρ και μαγνητάκια εκτυπώνοντας πάνω στο κατάλευκο μάρμαρο της Θάσου, εικόνες από την Ελλάδα.

«Οι εικόνες που διαλέγουμε να εκτυπώσουμε είναι εμπνευσμένες από την Ελλάδα, την ελληνική παράδοση, από την ελληνική φύση από την ελληνική ομορφιά, τον ήλιο, τη θάλασσα, τις παραλίες, την κλασσική αρχαιότητα και τα αρχιτεκτονικά μοτίβα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Μπούμπουρας, ό άνθρωπο που συνέλαβε και υλοποίησε την ιδέα. 

Όπως επισημαίνει ο ιδιοκτήτης της οικογενειακής επιχείρησης, μέσα από τα προϊόντα τους και με «εισιτήριο» το μάρμαρο της Θάσου, «ταξιδεύει» η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. «Το μάρμαρο Θάσου είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο για την ποιότητα, τη λευκότητα, την καθαρότητα και την ποιότητα που δίνει. Το επιλέξαμε, διότι μπορούμε να εκτυπώσουμε δίχως να αλλοιώνονται τα χρώματα και το τελικό αποτέλεσμα έχει λάμψη και ομορφιά μαζί με τις εικόνες που χρησιμοποιούμε», υπογραμμίζει ο κ. Μπούμπουρας.

«Η ελληνική τουριστική αγορά κατακλύζεται από κινεζικά και τουρκικά προϊόντα κι εμείς προσπαθήσαμε να προσφέρουμε ένα διαφορετικό, ελληνικό, ποιοτικό προϊόν στους πελάτες μας και αυτό το εκτίμησαν όχι μόνο οι πελάτες μας, αλλά οι τουρίστες που αγόραζαν τα σουβενίρ μας», λέει με περηφάνια ο κ. Μπούμπουρας και ο κ. Καραγιάννης συμπληρώνει: «Όλοι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι κι αυτό που κάνουμε το έχουμε αγαπήσει πάρα πολύ, όλα τα παιδιά. Εργαζόμαστε με μεράκι».

Η μικρή αυτή οικογενειακή επιχείρηση κατάφερε να σταθεί «όρθια», παρά το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκε η τουριστική αγορά εξαιτίας της πανδημίας. Ήδη δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, στην Αυστραλία, στην Αυστρία, στη Γαλλία και στην Κύπρο και στα επόμενα πλάνα της είναι η επέκταση και σε άλλες αγορές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αναδημοσίευση από kathimerini.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας σκεφτούμε κάποια στιγμή σοβαρά τι χάσαμε τόσα χρόνια με τις καταστροφολογίες και τις εμμονές κάποιων που πίστεψαν στην συντέλεια αυτού του του τόπου.
Φυσικά οικονομικά συμφέροντα ήταν αυτά που τους χρησιμοποίησαν βάζοντας τους μπροστά.
Δεν θα μπορούσε η Χαλκιδική να αποκτήσει και αργυροχρυσοχοία για παράδειγμα;
Όσα εγκληματκά έγιναν δεν πρέπει να ξανασυμβούν.