Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΕΓΙΝΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΟΥΠΛΑΚΗΣ" ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

«H μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του Κώστα Τσιουπλάκη, είναι το γεγονός πως η σημερινή εκδήλωση και η ονοματοδοσία της οδού Κωνσταντίνου Τσιουπλάκη δεν είναι μια πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου, αλλά η ανταπόκριση της διοίκησης στην πρωτοβουλία και στο αίτημα των ιδίων των Παλαιοχωρινών που 25 και πλέον χρόνια μετά τον θάνατό του, θυμούνται και τιμούν την προσωπικότητα που έλαμψε, ξεκινώντας από εδώ, από τον Παλαιοχώρι, για να σημαδέψει με την προσφορά του ολόκληρη τη Χαλκιδική.»

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, μιλώντας στην τιμητική εκδήλωση και στην ονοματοδοσία κεντρικής οδού που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής, προς τιμήν του αείμνηστου τ.Βουλευτή Κωνσταντίνου Τσιουπλάκη, ο οποίος εκπροσώπησε τη Χαλκιδική στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για 15 χρόνια από το 1974 ως το 1989 και απεβίωσε το 1996 σε ηλικία μόλις 63 ετών.

Η ονοματοδοσία πραγματοποιήθηκε μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στη συμβολή του Κώστα Τσιουπλάκη στην εξασφάλιση πόρων για έργα και παρεμβάσεις σε όλα τα πεδία υποδομών, για το οδικό δίκτυο, την υγεία, την παιδεία, την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, πρόσθεσε: «Αποτέλεσε το παράδειγμα του Βουλευτή εκείνου που δίνει κύρος στον θεσμό και στον ρόλο ενός Βουλευτή που υπηρετεί την παραγωγή έργου υπέρ της κοινωνίας που εκπροσωπεί και όχι απλώς την καταμέτρηση μιας ακόμα ψήφου της όποιας κοινοβουλευτικής ομάδας.»

Στη διάρκεια της εκδήλωσης και της τελετής ονοματοδοσίας, παρουσία της συζύγου του εκλιπόντος, Ελένης και των τέκνων του Γεώργιου και Αναστασίας, και πλήθους κόσμου και επισήμων, μίλησαν επίσης για τον τιμώμενο ο Μητροπολίτης Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ.κ. Θεόκλητος, ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Αυγερινός, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Παλαιοχωρίου κ. Γρηγόριος Κατσιαρμάς και  το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Μοσχόπουλος.

Η τιμητική εκδήλωση συνδυάστηκε με εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, στον Ι.Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παλαιοχωρίου, οπου εορτάστηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου, με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου.

Την τιμητική εκδήλωση πλαισίωσαν:

 Το  Τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Παλαιοχωρίου

 Η Φιλαρμονική Αρναίας του Αριστοτελείου Πνευματικού Κέντρου

 Η Χορωδία Παλαιοχωρίου

 Ο Χορευτικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου «Αλέξης Ζορμπάς»

 Ο Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Όμιλος Παλαιοχωρίου «Το Καστέλλι»

•Ο Γυναικείος Όμιλος Παλαιοχωρίου «Παναγία Γοργοϋπήκοος»