Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧ. ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ο πρώην δήμαρχος Σταγείρων - Ακάνθου Μιχάλης Βλαχόπουλος είναι το πρόσωπο που προστίθεται στην εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου 2023 για την ανάδειξη Δημάρχου Αριστοτέλη. Η υποψηφιότητα του κ. Βλαχόπουλου είναι η μόνη, μέχρι στιγμής, που στέκεται απέναντι στην υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου και πάλι υποψήφιου για τον δημαρχιακό θώκο του Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου.

Με  δελτίο τύπου ο Μιχάλης Βλαχόπουλος εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφαση αυτή μετά από μια ανάπαυλα 9 ετών, κάνοντας λόγο για εκκρεμότητες, που δεν πρόλαβε να τις ολοκληρώσει ως δήμαρχος Σταγείρων - Ακάνθου και νιώθει την ανάγκη να τις εκπληρώσει, από την στιγμή που δεν το έκαναν οι διοικήσεις που ακολούθησαν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Αγαπητοί φίλοι,

Εδώ και πολλούς μήνες, απλοί συνδημότες μου ζητούσαν να είμαι υποψήφιος. Το σκέφθηκα πολύ μέχρι να το αποφασίσω, καθώς ήθελα να είμαι βέβαιος ότι πραγματικά μπορώ να φανώ χρήσιμος στην κοινωνία του Δήμου.

Υπήρξαν μερικά ζητήματα στον παλιό δήμο Σταγίρων Ακάνθου, που δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω, πίστευα όμως ότι αυτές οι εκκρεμότητες, που ήταν πολύ απλές, θα τις ολοκλήρωναν οι επόμενοι Δήμαρχοι του Καλλικρατικού δήμου Αριστοτέλη.

Προφανώς οι εκκρεμότητες αυτές δεν αξιολογήθηκαν, κατά την γνώμη μου, με την βαρύτητα που έπρεπε, και δεν θα ήταν μέσα στα θέματα των δικών τους προτεραιοτήτων.

Όμως προσωπικά θεωρώ ότι ζητήματα αυτά όπως για παράδειγμα η Επέκταση των οικισμών της Ιερισσού και Ολυμπιάδας, η Ολοκλήρωση των Επεκτάσεων Ουρανούπολης και Αμμουλιανής, η Επίλυση της εκκρεμότητας του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του παλιού οικισμού Ξεροποτάμου καθώς και η ύδρευση του, η ενίσχυση των ποσοτήτων παροχής ύδρευσης, με νέα πρόσθετα έργα δεξαμενών και δικτύων είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη της περιοχής μας, όσο κανένα άλλο.

Στόχος μου αποτελεί επίσης η ορθολογική διοίκηση του Δήμου μας αξιοποιώντας την ενίσχυση των δυνατοτήτων της Αυτοδιοίκησης με την συνένωση δυνάμεων σε προσωπικό και εξοπλισμό.

Το υπάρχον μοντέλο διοίκησης του Δήμου που ουσιαστικά αποτελεί συνεχεία του το παλιού μοντέλου υφίσταται προς ικανοποίηση της φιλοδοξίας στελεχών αλλά κυρίως από άγνοια όλων των κανόνων οργάνωσης και διοίκησης, με διορισμό Αντιδημάρχων χωρίς εξειδικευμένο προϋπολογισμό και πλήρη απαξίωση των τοπικών συμβουλίων. Το αποτέλεσμα καταστροφικό.

Πρόθεση μου είναι η ορθολογική οργάνωση των Υπηρεσιών του Δήμου για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, με πολιτικό προϊστάμενο όλων των υπηρεσιών του Δήμου τον Δήμαρχο με άμεσους συνεργάτες τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων.

Για τη λειτουργία των υπηρεσιών της καθημερινότητας με ορισμό πολιτικών προϊστάμενων θεματικούς αντιδημάρχους, oι οποίοι γνωρίζοντας τα όρια του προϋπολογισμού των υπηρεσιών που ορίζονται θα διοικούν και ενεργούν σύμφωνα με αυτά, έχοντας πλήρη αυτονομία.

Όνειρο μου είναι όχι μόνο η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας αλλά και η ανάπτυξη και ανάδειξη αυτού του πλούσιου τόπου με τα τόσα συγκριτικά πλεονεκτήματα, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με υπευθυνότητα και σκληρή δουλεία.

Μιχάλης Βλαχόπουλος