Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ: ΕΠΑΝΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ


Πρόεδρος στον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων επανεξελέγη ο κ. Αθανάσιος Κεφάλας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΜΕRYS GREECE S.A. και Πρόεδρος της EΛΜΙΝ Βωξίτες Α.Ε.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο επανεξελέγησαν επίσης οι Αθανάσιος Αποστολίκας, Θεόδωρος Αποστολόπουλος, Κυριάκος Ασημακόπουλος, Παντελής Βετούλας, Κωνσταντίνος Γιατζιτζόγλου , Δημήτρης Δημητριάδης, Ολγα Κουρίδου, Ματθαίος Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Λιανός, Φώτης Στεφανής και Ελευθέριος Φαίδρος και για πρώτη φορά ο Αγγελος Καλογεράκος.

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΙΣΣΟΣ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο νέος δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος σε συνέντευξη του στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως η ευρεία νίκη του συνδυασμού του δεν αφήνει παρερμηνείες, ούτε για την βούληση της κοινωνίας, ούτε για τις δικές του ευθύνες και επιλογές με βάση τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ομοφωνία" τόνισε πως μέγιστο μέλημα του είναι η επαναφορά της ενότητας σε όλο τον δήμο μέσα από σαφείς ενέργειες και δράσεις. Ξεκαθάρισε πως έδρα του δήμου και πρωτεύουσα είναι η Ιερισσός και από την Ιερισσό θα ασκείται η διοίκηση του δήμου.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΠΗΡΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ


Οι δημότες του δήμου Αριστοτέλη ανταποκρίθηκαν στην επιθυμία του επικεφαλής της «Ομοφωνίας» Στέλιου Βαλιάνου για καθαρή εντολή από τον 1ο κιόλας γύρο των εκλογών και του έδωσαν ποσοστό 55% και αυτοδυναμία 15 εδρών για να διοικήσει τον δήμο χωρίς να εξαρτάται από τις ψήφους άλλων συνδυασμών.

Το ποσοστό αυτό δίνει στον κ. Βαλιάνο και την ομάδα του την δυνατότητα να κάνει κυρίως για την καθημερινότητα των δημοτών όλα αυτά που δεν μπόρεσε να υλοποιήσει η απερχόμενη δημοτική αρχή, αλλά και να πείσει ότι έπρεπε να ανανεωθεί η λαϊκή εντολή που έλαβε στις εκλογές του 2014 αυτή την φορά στο πρόσωπο του Αργύρη Τσακνή.

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "ΝΙΚΗΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ"


Ο μεγάλος θριαμβευτής των εκλογών στον δήμο Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

"Οι πολίτες έδωσαν εμφατικά την εντολή τους με την ψήφο τους!

Στον Δήμο Αριστοτέλη ξημερώνει εποχή «Ομοφωνίας», Ενότητας και Δημιουργίας!

Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, τους συμπατριώτες μου που μας έδωσαν απλόχερα την εμπιστοσύνη τους. Από αύριο ξεκινάμε δουλειά για να τους Δικαιώσουμε!

Απευθύνομαι όμως και στους συμπολίτες μου που ψήφισαν άλλους συνδυασμούς!

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΕ "ΟΜΟΦΩΝΙΑ"


Ο Δήμος Αριστοτέλη έχει δήμαρχο από την 1η Κυριακή των τρεχουσών δημοτικών εκλογών. Ο κ. Στέλιος Βαλιάνος επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Ομοφωνία" αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης με ποσοστό 54% στο 80% της ενσωμάτωσης των εκλογικών τμημάτων και 15 έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Την 2η θέση κατέλαβε ο κ. Αργύρης Τσακνής επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού "Ισχυρός Αριστοτέλη με ποσοστό 36%  και 10 έδρες

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

ΠΩΣ ΟΙ "ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΦΟΡΟΙ" ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Του Dr. Σωτήρη Καμενόπουλου

Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές στην Αυστραλία συνέβη η απόλυτη έκπληξη. Σημαντικά διεθνή ΜΜΕ περιέγραψαν το αποτέλεσμα των εκλογών ως «σοκαριστικό» και ως «θαύμα». To κυβερνών Φιλελεύθερο Εθνικό Κόμμα της Αυστραλίας κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών του εθνικού κοινοβουλίου της Αυστραλίας. Το Εργατικό Kόμμα υπέστη σοκαριστική ήττα.

Ας σημειωθούν ορισμένα αξιοπρόσεκτα σημεία που αφορούν τις εκλογές της Αυστραλίας καθώς θα μπορούσαν ίσως να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα σε ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ


Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

1. Πότε και για ποιες εκλογές ψηφίζουμε;

Οι Ευρωεκλογές στην Ελλάδα διεξάγονται ταυτόχρονα με τον  πρώτο γύρο των Περιφερειακών, Δημοτικών και Κοινοτικών Εκλογών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019. Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις  7.00 το απόγευμα.

Ειδικά για τις Ευρωεκλογές, στα λοιπά κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο έδαφος των οποίων θα ψηφίσουν οι Έλληνες εκλογείς που διαμένουν μόνιμα ή βρίσκονται σε αυτά κατά την ημέρα των εκλογών, η ημέρα της ψηφοφορίας είναι  το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, από τις 7:00 το πρωί έως τις 7:00 το απόγευμα τοπική ώρα.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ: "Η 16η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ"


Την απόφασή του να φροντίσει το «σπίτι» του πολιτικού αντιπάλου, σαν να ήτανε δικό του, τόνισε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αμμουλιανή, συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους της «Ομοφωνίας».

Συγκεκριμένα ο κ. Βαλιάνος, δήλωσε τα εξής:

«Η Αμμουλιανή, θα έχει τη σημαντικότερη προτεραιότητα στην μέριμνα της Διοίκησης που θα σχηματίσω ως δήμαρχος για την τετραετία που έρχεται. Και ο λόγος είναι απλός: Το θεωρούμενο «σπίτι» του πολιτικού μου αντιπάλου συμβολίζει για μένα την πρόκληση να αποδείξω ότι θα είμαι δήμαρχος όλων των κοινοτήτων.  Θα το κάνω, φροντίζοντας το «σπίτι» του πολιτικού μου αντιπάλου, σαν να ήτανε δικό μου!

Α. ΤΣΑΚΝΗΣ: "ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 27 ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Με την πεποίθηση ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Αριστοτέλη, ο υποψήφιος και επικεφαλής του συνδυασμού "ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", Αργύρης Τσακνής, μιλά στη Σουζάνα Καζάκα και στη XalkidikiPolitiki για το πρόγραμμά του.

«Δεν θα περιμένω να ορκιστώ την πρώτη Σεπτεμβρίου για να σηκώσω μανίκια, αλλά από τις 27 Μαΐου ξεκινάμε για την επόμενη μέρα», απαντά με βεβαιότητα ο κ. Τσακνής.

Όπως τονίζει, η επόμενη μέρα πρέπει να είναι αφιερωμένη στην καθημερινότητα του δημότη και στις αυξημένες ανάγκες της θερινής σεζόν. 

Η ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΗΝ TV100 (BINTEO)


Στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης διεξήχθη η πολυαναμενόμενη τηλεμαχία μεταξύ των υποψήφιων για τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Αριστοτέλη.

Επειδή είναι βέβαιο ότι πολλοί δεν καταφέρατε να την παρακολουθήσετε, καθώς προβλήθηκε χθες στη μια το μεσημέρι, καλό θα ήταν να την παρακολουθήσετε μέχρι να πάτε στην κάλπη. 

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν και οι απαντήσεις που δόθηκαν από τους υποψήφιους νομίζουμε ότι λύνουν αρκετές απορίες και απαντούν σε ερωτήματα αναφορικά με κρίσιμα θέματα που αφορούν το δήμο.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "ΣΤΙΣ 26 ΜΑΪΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ"


Τα βήματα για οριστικό τέλος στην άγνοια και στην αβεβαιότητα όσον αφορά στο διαχρονικό πρόβλημα των ρωγμών σε οικίες και άλλα κτίσματα της κοινότητας, περιέγραψε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, στην ομιλία του στη Στρατονίκη.

«Με την έναρξη της Ομοφωνίας, σ` αυτόν τον τόπο, τελειώνει ο Λαϊκισμός», υπογράμμισε. «Γιατί είναι λαϊκισμός να κοροϊδεύουν επί πέντε χρόνια με ενδιαφέρον εξ`αποστάσεως, για ένα πρόβλημα που χρειάζεται επιστημονική λύση επί τόπου! 

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: "ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΗ & ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ"


Με έκπληξη και προβληματισμό παρακολουθώ και κατά την προεκλογική περίοδο να κυριαρχεί, έως μονοπωλεί, στο δημόσιο διάλογο της περιοχής το ζήτημα της δραστηριότητας της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”.

Οι απόψεις είναι αναμενόμενο να διίστανται τόσο λόγω του μεγέθους της επένδυσης και της επίδρασης της στην τοπική οικονομία και την απασχόληση από τη μία, όσο και στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας στην περιοχή και το αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από την άλλη.

ELDORADO GOLD: 2η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Με κεντρικό μήνυμα «Η Ασφάλεια είναι Αξία Ζωής!», η Eldorado Gold από τις 20 έως 24 Μαΐου διοργανώνει πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων με επίκεντρο την ασφάλεια αποσκοπώντας στο να ενισχυθεί η αξία της σε συνδυασμό με την υγιεινή στη συνείδηση όλων των εργαζομένων.

Η 2η Εβδομάδα Ασφάλειας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διεθνούς θεσμού ασφάλειας που εφαρμόζει παγκοσμίως η Eldorado Gold.

Οι δράσεις που διοργανώνονται για τους εργαζόμενους της εταιρείας περιλαμβάνουν παρουσιάσεις και ημερίδες με στόχο την ανταλλαγή απόψεων, έκθεση σύγχρονου και παλαιότερου εξοπλισμού ασφάλειας και έκθεση φωτογραφίας στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας που καταγράφουν οπτικά, με απλό τρόπο, την εξέλιξη που έχει επιτευχθεί.

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ - ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ "ΕΞΥΠΝΟ" ΔΗΜΟ"


Την απόφασή του να μην ακολουθήσει την απερχόμενη διοίκηση στον κατήφορο της αντιπαράθεσης που επιχειρεί να διαμορφώσει την τελευταία προεκλογική εβδομάδα με όρους που αναζωπυρώνουν διχαστικές αντιπαραθέσεις, τόνισε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος μιλώντας χθες στον Στανό και στο Παλαιοχώρι.

«Ο πανικός της ήττας τους ωθεί στο ψέμα και στη συκοφαντία», τόνισε ο κ. Βαλιάνος μιλώντας στον Στανό. «Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για τα debate, ενώ έχουμε ήδη ραντεβού στην TV100, και απέφυγαν την πρότασή μου να πάμε σε δημόσια συζήτηση επί κοινής δημοσκόπησης από εταιρεία επιλογής του κ. Τσακνή. 

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΣΑΚΝΗ ΚΑΙ ΒΑΛΙΑΝΟ


Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στους δυο βασικούς υποψήφιους για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στον δήμο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο και Αργύρη Τσακνή.

Αφορμή για την ξαφνική ένταση στάθηκε μια τηλεμαχία για τον Δήμο Αριστοτέλη στην ΕΡΤ3 που γίνεται απόψε, ενώ εκκρεμεί μια κανονισμένη την προσεχή Πέμπτη, πάλι για όλους τους υποψήφιους του δήμου μας στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, γι' αυτή που γίνεται απόψε το βράδυ στην ΕΡΤ3 ο Αργύρης Τσακνής εξέδωσε δελτίο τύπου κατηγορώντας τον Στέλιο Βαλιάνο ότι απέφυγε να εμφανιστεί, ευχόμενος ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί με την αντίστοιχη τηλεμαχία της TV100.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ


Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αριστοτέλη και ο Σύλλογος Φίλοι Περιβάλλοντος Ιερισσού, σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Υποβρυχίου Κυνηγιού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό του βυθού στο λιμάνι της Ιερισσού, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών.

Η δράση έγινε με την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη και υπό την εποπτεία του Λιμεναρχείου Ιερισσού. Ακολουθούν φωτογραφίες από την πολύ σημαντική περιβαλλοντική δράση, όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στο halkidikinews.

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

ΤΑ ΝΕΑ ΡΟΔΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ "ΟΜΟΦΩΝΙΑ" ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Αλλαγή… «ταχύτητας» για τα Νέα Ρόδα με δυναμική αναβάθμιση της θέσης τους στον «χάρτη» μέσα από το τουριστικό πρόγραμμα της «Ομοφωνίας», προανήγγειλε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος κατά τη χθεσινή του επίσκεψη και ομιλία στην κοινότητα.

«Τα Νέα Ρόδα έχουν τη δική τους θέση στο τουριστικό πρόγραμμα της “Ομοφωνίας” που καταρτίστηκε με τη συμμετοχή των ανθρώπων και των τουριστικών παραγόντων της Προαθωνικής περιοχής», τόνισε ο κ. Βαλιάνος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, πως «η διαμόρφωση του χώρου για την ανάδειξη της Διώρυγας του Ξέρξη, θα πάψει να αποτελεί θεωρία και θα γίνει πράξη, ενώ οι περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές της περιοχής, θα ενταχθούν σε ένα δίκτυο χαρτογραφημένων διαδρομών με διεθνή προβολή».

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΟΡΥΚΤΑ: Η ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ


Η μεταλλευτική βιομηχανία αποτελεί έναν παραγωγικό κλάδο για τον οποίο επικρατούν παγκοσμίως ποικίλες απόψεις. Ακόμα και στην Ελλάδα όπου το υπέδαφος της χώρας μας είναι κατά γενική ομολογία πλούσιο σε ορυκτά, η περιορισμένη γνώση γύρω από την προσφορά και τα οφέλη του κλάδου προς την κοινωνία μας δυσχεραίνει την αναγνώρισή του.

Πάντως η αλήθεια είναι πως από τη δημιουργία του ο άνθρωπος πορεύεται με αυτά και εξελίσσεται με τη βοήθεια τους. Ορυκτά όπως ο χρυσός, το ασήμι, ο μόλυβδος, ο ψευδάργυρος και ο χαλκός, διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας ακόμη κι αν δεν το γνωρίζουμε. 

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ"


Μήνυμα στην απερχόμενη διοίκηση να ξεπεράσει τους πολιτικούς αναχρονισμούς των «ψιθύρων» και των «διαδόσεων», ξεκάθαρες απαντήσεις για την αφοσίωσή του στη συνοχή των 16 κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη, αλλά και την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει μπροστά με την κοινωνία ενιαία χωρίς διαχωρισμούς σε «δικούς μας» και «άλλους», εξέπεμψε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, μιλώντας στην διάρκεια των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου της «Ομοφωνίας» στην Ιερισσό!

Μεταξύ άλλων, σε σημεία της ομιλία του, ο Στέλιος Βαλιάνος τόνισε τα εξής:

•Αν η προεκλογική κούρσα λήγει σε δέκα μέρες, η δική μου θα συνεχιστεί ώσπου να υλοποιηθεί μέχρι κεραίας το πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει! Σας ζητώ τη δύναμη να τρέξω! Και μαζί με τους συμβούλους της Ομοφωνίας, να «τρέξουμε» τον Δήμο Αριστοτέλη μπροστά για να συναντήσει τον 21ο αιώνα!!!!

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΕDUACT: Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για τους θαυμαστές της ρομποτικής επιστήμης διοργανώνεται το διήμερο 27 και 28 Μαΐου στο Στρατώνι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στο σεμινάριο μπορούν να λάβουν μέρος άνεργοι και εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, αλλά και γονείς.

Το σεμινάριο είναι δομημένο κατά τέτοιον τρόπο, ώστε ο ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων να φτάνει τα 24 άτομα. Γι’ αυτό τον λόγο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "H ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΧΕΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ"


Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υποψήφιου δήμαρχου Αριστοτέλη Αργύρη Τσακνή και εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση σχετικά με την μη κομματική στήριξη της υποψηφιότητας του από το κυβερνητικό κόμμα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του κ. Τσακνή υποδηλώνει την εκτίμηση του κόμματος προς το πρόσωπο του και όχι την κομματική εξάρτηση του.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ"


Αποφασισμένος να θεραπεύσει το αίσθημα απουσίας της δημοτικής μέριμνας και να αποκαταστήσει το σεβασμό της Διοίκησης προς το Στρατώνι και τους κατοίκους του, δήλωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην κοινότητα, στο πλαίσιο της παρουσίασης παρεμβάσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα «16 πρωτεύουσες».

Ο επικεφαλής της «Ομοφωνίας», συνοδεία υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για ζητήματα της κοινότητας από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νίκο Ζαγοράκη, ενώ αντάλλαξε απόψεις με κατοίκους του Στρατωνίου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Βαλιάνος, σημείωσε τα εξής:

Τρίτη 14 Μαΐου 2019

ΑΡΓ.ΤΣΑΚΝΗΣ: "ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΜΜΑ - ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ"


Θέση στο ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την δημόσια υποστήριξη της υποψηφιότητας του από τον ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέσω επίσημης ανακοίνωσης ο υποψήφιος δήμαρχος Αριστοτέλη Αργύρης Τσακνής.

Ο κ. Τσακνής επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ισχυρός Αριστοτέλης" επανέλαβε, όπως και πριν 1 μήνα περίπου, πως ο συνδυασμός του είναι ανεξάρτητος κομματικά, κάνοντας λόγο για καπήλευση και ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να ανασκευάσει την τοποθέτηση του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Τσακνή. 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Επένδυση στην οικονομία τοπική και εθνική και προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι «εχθροί» και η εταιρία Ελληνικό Χρυσός το αποδεικνύει με τις κινήσεις τις.

Στοχεύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη των μεταλλείων της Κασσάνδρας που θα καταστήσουν την Ελλάδα μια από τις σημαντικότερες παραγωγούς χαλκού και χρυσού διεθνώς εφαρμόζει με δική της πρωτοβουλία και υψηλό κόστος επένδυσης πρότυπες περιβαλλοντικές πρακτικές που υλοποιούνται σε ελάχιστα μεταλλεία ανά τον κόσμο.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "ΖΗΤΩ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΚΥΡΙΑΚΗ"


«Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη! Ψηφίζουμε από την πρώτη Κυριακή, τον Δήμαρχο που πιστεύουμε ότι πρέπει και μπορεί να διοικήσει τον Δήμο Αριστοτέλη!» Αυτό τόνισε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της Ομοφωνίας στη Μεγάλη Παναγία.

«Εμείς εργαζόμαστε ήδη για την επόμενη μέρα», είπε. «Χτίζουμε συμμαχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Προετοιμάζουμε το έδαφος για θεσμικές συνεργασίες που θα μας βοηθήσουν να “τρέξουμε” αναπτυξιακά τον Δήμο. Καταγράφουμε ανάγκες και δυνατότητες. Ιεραρχούμε προτεραιότητες, έτσι ώστε να μην ξαναβρεθεί καμία κοινότητα του Δήμου Αριστοτέλη στο περιθώριο!»

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ


Ο κλάδος εξόρυξης και μετάλλων ανακάμπτει μετά από μια από τις πιο δύσκολες περιόδους γι’ αυτόν εδώ και δεκαετίες. Η αστάθεια των αγορών και η κάμψη των τιμών των βασικών προϊόντων δημιούργησαν μια νέα κανονικότητα, όπου οι περικοπές κόστους, η αυτοματοποίηση και η λειτουργική αποδοτικότητα είναι ζωτικής σημασίας.

Εν τω μεταξύ, κλαδικά ζητήματα που σχετίζονται με τη ρύθμιση, τον γεωπολιτικό κίνδυνο, τα νομικά όρια στη χρήση φυσικών πόρων, τον ακτιβισμό των μετόχων και τον δημόσιο έλεγχο έχουν δημιουργήσει πρόσθετες προκλήσεις. 

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1969: Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ


Του Dr. Σωτήρη Καμενόπουλου

Πριν από λίγες ημέρες δύο οικολογικές οργανώσεις (WWF και Greenpeace) σε κοινό τους άρθρο προς το Ελληνικό κοινό, κάλεσαν «το ελληνικό κοινοβούλιο να κηρύξει άμεσα κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης», [1]

Το άρθρο των δύο οργανώσεων περιλαμβάνει τη γνωστή προφητική καταστροφολογία η οποία ξεκίνησε εδώ και 50 χρόνια και ποτέ εώς σήμερα δεν έχει επαληθευθεί. Ευτυχώς, λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας του διαδικτύου, αυτού του είδους η 50ετής «προφητική» καταστροφολογία μπορεί να εντοπισθεί και να ενημερωθεί σχετικώς το ευρύ κοινό. 

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

ΣΤΕΛ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ"


Σειρά παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «16 πρωτεύουσες» του Συνδυασμού «Ομοφωνία» για το Νεοχώρι, παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος επισκέφθηκε την κοινότητα συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού και αντάλλαξε απόψεις με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νίκο Ανικούλα, κατοίκους και επαγγελματίες του Νεοχωρίου, σε συνέχεια επαφών που είχαν οι τις προηγούμενες μέρες οι υποψήφιοι της «Ομοφωνίας» με όλους τους τοπικούς φορείς.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Βαλιάνος δήλωσε τα εξής:

«Όπως για όλες τις κοινότητες του Δήμου, έτσι και για το Νεοχώρι, έχουμε ήδη ξεκινήσει τη δουλειά για την επόμενη μέρα, ώστε να το ξαναβάλουμε στον χάρτη του δημοτικού ενδιαφέροντος. Καταγράψαμε προβλήματα, ιεραρχούμε προτεραιότητες, σχεδιάζουμε τις δράσεις. 

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΕΞΥΠΝΗ ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ: Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΥΛΩΝ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΡΥΠΩΝ


Η ανακοίνωση της Διεθνούς Τράπεζας (World Bank) την εβδομάδα που πέρασε για την δημιουργία ενός ειδικού fund για την “έξυπνη κλιματικά μετάλλευση” (climate smart mining) ήρθε να υπενθυμίσει τις σοβαρές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο πλανήτης, καθώς κυβερνήσεις και εταιρείες θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ενεργειακή μετάβαση και την επίτευξη ενός περιβάλλοντος μηδενικών ρύπων.

Αν και το μέγεθος του fund δε θεωρείται μεγάλο, αφού σε πρώτη φάση αυτό περιορίζεται στα $50 εκατ. για επενδύσεις μέσα στην επόμενη πενταετία, εν τούτοις η πρωτοβουλία αυτή έχει ενδιαφέρον, καθότι υποστηρίζεται οικονομικά από τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά και από μερικούς από τους μεγαλύτερους διεθνώς μεταλλευτικούς ομίλους, όπως τους Rio Tinto και Anglo American.

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΕΡΤ: ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ!


Τον ενθουσιασμό που νιώσαμε με την παράδοση στην κυκλοφορία της τοξωτής γέφυρας της Εκκάρας στην Φθιώτιδα τον περασμένο Ιανουάριο, ζήσαμε ξανά παρακολουθώντας την ζωντανή σύνδεση του 1ου καναλιού της κρατικής τηλεόρασης για τις ανεμογεννήτριες στον Πολύμυλο Κοζάνης.

Η ανταποκρίτρια της κρατικής από την περιοχή μετέδωσε την ευφορία που νιώθει η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας, παρά τις όποιες μικρές αντιδράσεις,  για την λειτουργία του αιολικού πάρκου με τις 12 ανεμογεννήτριες και τα πολύ σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη που εισπράττουν οι όμοροι δήμοι Βέροιας ,Κοζάνης και Εορδαίας.

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "ΜΙΑ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ... ΒΑΡΕΩΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΣΜΟΥ"


Με αφορμή την τοποθέτηση του απερχόμενου Δημάρχου Αριστοτέλη Γιώργου Ζουμπά, σχετικά με επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στην Μαθητική Εστία Αρναίας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνει τα εξής:

«Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ ξανά με τις προσπάθειες του απερχόμενου Δημάρχου να… παρίσταται σε έναν προεκλογικό αγώνα στον οποίο δεν τόλμησε να ενταχθεί ως υποψήφιος δήμαρχος, για να εισπράξει προσωπικά τη κρίση των πολιτών για τη θητεία του.

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Η ΕΠΙΒΟΛΗ "ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΦΟΡΟΥ"


Σε δίλημμα βρίσκεται η Αγκελα Μέρκελ όσον αφορά την επέκταση του φόρου επί των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (του λεγόμενου «πράσινου φόρου») στον κλάδο των μεταφορών, στη θέρμανση των κτιρίων και στη γεωργία μεταξύ άλλων.

Το πρώτο σενάριο είναι η επιβολή του φόρου αποκλειστικά στη Γερμανία, κάτι το οποίο προκαλεί τις αντιρρήσεις των επιχειρήσεων, φοβούμενες ότι η επιπλέον φορολόγηση θα πλήξει την ανταγωνιστικότητά τους παγκοσμίως. 

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ: "ΔΟΜΗ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ... 50.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!"


Την ανάγκη κτιριακής αναβάθμισης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας και της Μαθητικής Εστίας και ενίσχυσης σε προσωπικό, τόνισαν στον Υποψήφιο Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο, οι επικεφαλής των δύο δομών, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο επικεφαλής της «Ομοφωνίας».

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος ξεναγήθηκε στους χώρους του ΚΠΕ που έχουν μέχρι σήμερα επισκεφθεί 50.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα και ενημερώθηκε για τις λειτουργικές του ανάγκες και για τις δυνατότητες του με βάση και τη συνύπαρξη του με τις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας.

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΡΥΚΤΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Του κ Νίκου Αρβανιτίδη: Διευθυντή του τμήματος Οικονομικής Γεωλογίας στο Γεωλογικό Ινστιτούτο Σουηδίας

H συζήτηση για την κλιματική αλλαγή συνέβαλλε στην μετάβαση σε νέες μορφές ενέργειας με ευεργετικές επιπτώσεις και οφέλη στην βιώσιμη διαχείριση του περιβάλλοντος, στην προώθηση και καθιέρωση της κυκλικής οικονομίας και στην παραγωγική αύξηση ορυκτών πρώτων υλών.

Η πρώτη διευκρίνιση που πρέπει να γίνει είναι ότι το θέμα αλλαγής κλιματικών συνθηκών δεν έχει καμία σχέση με την βιώσιμη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, που αναφέρεται και αφορά κυρίως στην ποιοτική κατάσταση φυσικών αποδεκτών, όπως είναι το νερό, συμπεριλαμβανομένης της θάλασσας, των εδαφών, αλλά και της ατμόσφαιρας. Κάθε υποβάθμιση και αρνητική επίπτωση στην καταλληλότητα της κατάστασης και χρήσης τους αποτελεί άμεση απειλή και κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

ΑΝΑΒΙΩΣΕ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ ΑΛΩΝΙ" ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ


Την μνήμη των 400 κατοίκων που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους το 1821, τίμησαν και φέτος στην Ιερισσό Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρει το xalkidikipolitiki.gr, την Τρίτη μέρα του Πάσχα, παρουσία κατοίκων και εκπροσώπων φορέων τελέστηκε η Αρχιερατική Επιμνημόσυνη Δέηση, έγινε η κατάθεση των στεφάνων και ακολούθησε ομιλία για το ιστορικό της ημέρας.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και ο ιστορικός Καγκελευτός Χορός που αναπαριστά τη σφαγή των Ιερισσιωτών.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΖΟΥΜΠΑ ΣΤΟΝ ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ


Ο απερχόμενος δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς με δελτίο τύπου καταγγέλλει τον υποψήφιο δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αναφορικά με τις πρόσφατες καταγγελίες που έκανε εκείνος από την πλευρά του για στοχοποίηση και εκφοβισμό του προέδρου της τοπικής κοινότητας της Ιερισσού κ. Γιώργου Πασχαλίδη, επειδή κατεβαίνει, όπως τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Βαλιάνος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της "Ομοφωνίας".

Ο κ. Ζουμπάς υπογράμμισε πως η πλειοψηφούσα παράταξη της δημοτικής αρχής διέγραψε από τις τάξεις της τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, επειδή εκτός όλων των άλλων αφορμών που έδωσε, είχε μετατρέψει το γραφείο της κοινότητας σε προσωπικό εκλογικό κέντρο.

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας.